Januar 2017:

Min interesse for kunsten er koblet til drømmene og til det at fortælle historier. Den startede, da jeg som ganske lille søgte et meningsfuldt sted at være til i en verden, der trods stor udlængsel virkede temmelig uoverskuelig på mig. Ofte inden jeg faldt i søvn som barn, sad min far ved min side og digtede for mig. Han sang og han fortalte historier. Han var og er violinist og hans personlighed blev formet af dette lyriske instrument. Nogle historier var opdigtede, andre læste han og de bedste opstod ud af de minder han delte med mig fra sin egen barndom. Når jeg så faldt i søvn var der gang i drømmene. Så snart jeg lærte at skrive begyndte jeg at føre dagbog over mine oplevelser. Det er i dette intime rum min æstetiske erfaring udfoldes og forstærkes.

Følelsen min fars historier gav mig var sammensat af både tryghed og eventyrlyst. Sådan er mit forhold til kunsten stadigvæk. Den virker beroligende, også når den er mørk og fuld af spænding. Fordi jeg udfordres til at opdage og føle noget nyt. Jeg kan vågne op i den. På samme måde har jeg det med livet. Det er først og fremmest en oplevelse. Midt imellem fantasi og virkelighed. Mit ønske med dette magasin er at dele min kærlighed til kunsten og alt det den kan åbne op for.

Jeg møder kunsten med min egen lyst og mit behov for at skabe. Derfor er jeg mindre optaget af kritikken end af den sanselige rejse ind et værk, der antænder noget. De ting som ikke inspirerer mig, skriver jeg ikke om. Meningen med kunsten handler for mig om at blive stadigt mere modtagelig. Overfor vores følelser og tanker, og i sidste ende overfor andre mennesker. Kunsten kan give os nydelse lige såvel som, den kan kaste lys over de mørklagte områder indeni os. Det er godt at få indsigt i dem. Vender vi ryggen til mørket bliver vi ude af stand til at forstå, hvor sammensatte vi alle er som mennesker. Vi må øve os i at se ind i det. Er vi i stand til dette, styrkes vores kapacitet til at forstå den komplekse verden, vi er en del af.

Alle kunstformer interesserer mig, hvilket også vil præge sidens indhold. Min egen professionelle baggrund er først og fremmest koblet til filmen, som netop er i stand til at forene kunstens mange udtryk. Alt imens den har sit eget unikke sprog. Det er parallelt med studiet og udøvelsen af denne, at jeg har udviklet mit forhold til de øvrige kunstformer.

Min intention er at åbne og udfolde min oplevelse af kunst og kultur; og dermed bidrage til at drømme kan udvikle sig til visioner og manifestationer, der rækker langt ud over min egen individuelle oplevelse.

Portræt: Gaia Amadori

For CV:  https://karingrand.com/biography-2/