Februar 2017:

Italien er et musernes land. Jeg har bosat mig i Firenze, fordi jeg her finder en ubegrænset kilde til inspiration. Til at leve og være skabende.

Det er fristende at objektivisere den kunstneriske arv Italien har. Ligesom maden, vinen og de smukke landskaber egner sig til det samme. At fastholde idylliske billeder af appelsintræer og antikke ruiner.

This slideshow requires JavaScript.

Men det særlige ved Italien er, at kunsten får liv og mening, fordi den dyrkes som en naturlig del af livet. I alle lag af samfundet taler man om den. Dvæler ved den og fordyber sig i den. Det er ikke bare værkerne man undersøger, men sin egen sanselighed og oplevelse af dem. Som det også gør sig gældende med maden og vinen.

Den utrolige kunstneriske arv fra antikken og renæssancen fører dog indimellem til nostalgi og brist på nye visioner. Fortidens storhed kan virke intimiderende at leve op til.

Modbilledet af Italien i norden står næsten i skærende kontrast til længslen efter olivenlunde og antikke kunstskatte.

Den økonomiske og politiske situation Italien står i, virker måske mindre appellerende at forholde sig undersøgende til. Inden man drager forhastede konklusioner om årsagerne til denne, er det værd at erindre, at Italien er resultatet af meget komplekse historiske begivenheder og kulturmøder. Visse strukturer er gået i arv siden Romerriget. Udfordringerne er af en anden art end i norden.

Kunsten kan bane vejen for udvikling af idéer, der kan sprede sig til resten af samfundet. Overalt i Italien er der åbninger mod fremtiden. Jeg går på opdagelse i samtidskunsten, og undersøger nye initiativer og tendenser i Italien. Alt imens jeg studerer og kontekstualiserer antikken og renæssancens fantastiske værker. Motivet er ikke at definere eller afgrænse italiensk identitet. Som på alle pladser i verden, ser jeg Italien som et mødested for flere kulturer, og det vil artiklerne også afspejle.

Mødet mellem den nordiske og latinske kultur har potentiale. Jeg vil derfor også sætte fokus på den kulturelle udveksling imellem landene. Både når den foregår i Danmark og i Italien.

Dette område vil naturligvis også afspejle min egen personlige proces henimod at forstå og uddybe min viden om den kultur, jeg allerede føler mig hjemme i.

This slideshow requires JavaScript.

Fotos: Karin Grand

Portrætfotos: Gaia Amadori

Med mindre andet står nævnt er alle billeder i magasinet taget af undertegnede.

Google Chrome bringer desværre uorden i tekstens layout. Så vælg en anden browser.